Medicii sunt revoltați de întârzierea certificatelor profesionale. "De vină sunt DSP-urile"

de Vali PAPATANASIU Luni, 13 Iunie 2016 80
O mare parte a personalului medical se plânge, pe bună dreptate, de întârzieri la eliberarea diverselor certificate profesionale. Ministerul s-a sesizat și a analizat procedurile de depunere și procesare. A rezultat că una dintre probleme o reprezintă preluarea deficitară a dosarelor la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP). A doua problemă o reprezintă faptul că personalul din Minister, în orarul de preluare a apelurilor telefonice, trebuia să facă și procesare paralelă a dosarelor.

Având în vedere întârzierile înregistrate și neplăcerile provocate personalului medical apropo de eliberarea certificatelor profesionale, Ministerul Sănătății (MS) decide următoarele:

Până în data de 15 iunie toate DSP-urile județene vor afișa pe site-ul propriu: numele și prenumele persoanei responsabile pentru preluarea și gestionarea documentelor, numele și prenumele persoanei care poate înlocui persoana respectivă, biroul în care pot fi găsite aceste persoane, precum și orarul de lucru și numărul de telefon la care pot fi contactate. DSP-urile vor fi obligate să respecte termenul de 5 zile lucrătoare în care trebuie să trimită dosarele la Ministerul Sănătății, textul Ghidului privind documentele care se depun la DSP, precum și a documentelor emise de MS care pot fi eliberate prin DSP. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei