Metode prin care poți gestiona tulburările de somn ale bebelușului tău

de Petruta RIDICHE Luni, 13 Noiembrie 2023 212
Regresia sau tulburările de somn la bebeluși vine cu scurtarea perioadelor de dormit, trezirile mai frecvente pe durata nopții și refuzul de a merge la culcare. Iar acestea sunt doar câteva dintre manifestările asociate regresiei somnului la bebeluși.
Este vorba despre manifestări ce marchează niște etape fiziologice care apar în dezvoltarea cerebrală normală a sugarului și copilului mic, fiind mai frecvent întâlnite în jurul vârstei de 4 luni, 8-10 luni, 12 luni, 18 luni și 2 ani de viață. Anumiți părinți pot observa schimbarea obiceiurilor de somn ale celui mic la vârsta de 6 luni sau 15-18 luni, regresia somnului fiind un proces normal care variază în conformitate cu particularitățile de dezvoltare ale fiecărui copil în parte.
Regresia somnului la sugar și copilul mic poate reprezenta o perioadă frustrantă pentru părinți, care necesită răbdare și înțelegere din partea adulților pentru a putea fi depășită cu succes de ceilalți membri ai familiei. Pentru a depăși mai ușor perioadele de regresie ale somnului la copil, specialiștii recomandă aplicarea și menținerea unui program de somn regulat prin încurajarea copilului să adoarmă în momentul în care acesta prezintă somnolență, însă este încă treaz. Acest obicei previne trezirile bruște ale copilului în posturi sau locuri diferite sau în absența părinților din cameră. De asemenea, este necesară deprinderea celui mic cu pozițiile normale de somn. Plasarea jucăriilor la picioare poate reprezenta un stimulent pentru copil de a se ridica în șezut la trezirea din somn. De asemenea, este util ca părinții să acorde copilului câteva momente pentru a se liniști singur înainte de somn fără a interveni în mod direct. Iar atunci când este necesară trezirea celui mic pe durata nopții, aceasta trebuie să se facă blând și în liniște.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei