Mineralele din carnea roșie îmbunătățesc fertilitatea masculină

de Cuget Liber Luni, 31 Martie 2008 590
Carnea de vită, de porc, de vânat, de oaie este o sursă importantă de proteine, vitamine, minerale. Cu o garnitură din legume, carnea roșie furnizează organismului vitamina D, vitamina B12, crom, cupru, seleniu, zinc, fier. Mai mult de jumătate din grăsimile din carnea roșie sunt saturate, de aceea trebuie să alegem doar carnea slabă. Carnea roșie se remarcă prin conținutul de fier ușor asimilabil. Prin conținutul de fier, carnea roșie previne anemia, iar vitamina D împiedică fragilizarea oaselor la copii și osteoporoza la adulți. Mineralele din carnea roșie îmbunătățesc fertilitatea masculină. Tot carnea roșie menține sănătatea sistemului nervos. Nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm carne roșie de două-trei ori pe săptămână, dar rația săptămânală nu trebuie să depășească 500 g. Carnea roșie slabă conține și o grăsime bună, acidul linoleic conjugat, care joacă un rol important în arderea grăsimilor și previne obezitatea.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei