Pacient cu accident vascular transferat de la Cluj pentru extragerea cheagului de sânge

de Madalina PETRESCU Duminică, 05 Mai 2024 456
Un pacient în vârstă de 47 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut, a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit acestora, cazul reprezintă o premieră pentru SCJU Suceava, care a preluat un pacient dintr-un centru universitar.

Anterior, el a fost refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervenţională, fie din lipsă de medici, fie că nu aveau instrumentele pentru intervenţie, informează news.ro

"Simptomatologia pacientului a debutat la ora 11,30. A fost efectuată tromboliza (administrare de medicamente care dizolva cheagul de sânge) la ora 14,00 la spitalul din Cluj. Pentru că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Judeţean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervenţională. Este prima solicitare de acest fel primită dintr-un centru universitar", au transmis reprezentanţii SCJU Suceava. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei