Pacienții cu septicemie pot fi confuzi și respiră foarte repede

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 03 Iulie 2023 200
Septicemia, care este o reacție ce pune viața în pericol la o infecție, poate fi, uneori, dificil de detectat, așa că este foarte important să știți la ce să fiți atenți. Specialiștii spun că astfel de lucruri se întâmplă atunci când sistemul imunitar reacționează exagerat la o infecție și începe să deterioreze țesuturile și organele corpului. De exemplu, nu puteți lua septicemie de la o altă persoană. Cele mai frecvente simptome includ o erupție cutanată care nu se estompează atunci când răsuciți un pahar peste el și dificultăți de respirație.
Acest lucru ar putea prezenta zgomote de mormăit, stomacul care se strânge sub cutia toracică, dispnee sau respirație foarte rapidă. Tinerii pot avea, de asemenea, pielea albastră, cenușie, palidă sau cu pete și se pot simți mai somnoroși decât în mod normal sau pot fi dificil de trezit.
Lipsa interesului pentru hrănire sau de activitățile lor obișnuite poate indica, de asemenea, sepsis, cunoscut și sub denumirea de septicemie sau otrăvire a sângelui. În cele din urmă, atunci când un copil cu această afecțiune plânge, adesea sună mai slab și mai ascuțit.
Dacă observați oricare dintre aceste semne, ar trebui să mergeți la medic de urgență. Atenție! Pe lângă modificări ale pielii, o erupție cutanată și probleme de respirație, oamenii pot, de asemenea, să fie confuzi, să stâlcească cuvintele sau să nu aibă sens atunci când vorbesc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei