Pâinea din România, sursă de cancer? Iată la ce trebuie să fii atent când cumperi

de Andreea NĂSTASE Miercuri, 23 Iulie 2014 533
Bromatul de potasiu(KBrO3), a fost aprobat pentru a fi utilizat la coacerea produselor de panificație de zeci de ani. Problema este că bromurile sunt perturbatori endocrini care blochează tiroida, împiedicând-o să absoarbă nutrientul ei principal, iodul. 

După ce unele studii japoneze au arătat că bromurile sunt puternic cancerigene la șobolanii de laborator, multe națiuni au interzis bromurile în pâine. Nu s-a întâmplat asta și aici, în România, țara despre care se știe că este pe lista experimentelor alimentare, scrie viataverdeviu.ro.

Atenție! Caută si evita produsele de panificatie care listeaza pe insiruirea de ingrediente "bromatul de potasiu", "faina bromurata" sau "bromura de metal".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei