Petele roșii de pe piele pot apărea şi din cauza anumitor alergii

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 23 Martie 2023 451
De cele mai multe ori, motivele pentru care apar petele roșii pe piele nu sunt grave. Cu toate acestea, este important să ştiţi care sunt cauzele pentru a afla cum să acționaţi în astfel de situaţii.
De exemplu, în cazul erupțiilor cutanate cauzate de căldură, glandele sudoripare sunt blocate. Ca urmare, pe lângă roșeață, persoanelor afectate le mai apar şi nişte umflături mici. De obicei, erupțiile apar în pliuri: axile, zona inghinală, gât şi fese. Partea bună este că roşeaţa nu este gravă și dispare de la sine în câteva zile. Este suficient doar să mențineți zona rece, uscată și fără elemente care o irită. De asemenea, puteți aplica remedii naturiste pentru erupțiile cutanate, cum ar fi băile de mușețel, cremele cu fulgi de ovăz sau aloe vera și compresele reci. Totodată, erupțiile pot fi legate și de ciuperci, acarieni sau contactul cu substanțe iritante, motiv pentru care medicul vă poate prescrie antihistaminice, antibiotice sau antifungice.
Potrivit dr. Laura Tomozei, pitiriazisul roz este o altă formă de erupție cutanată, care se caracterizează printr-o pată roșie mare, însoțită de altele mai mici în formă de inel. Poate apărea pe piept, pe trunchi sau pe spate. Petele sunt solzoase și însoțite de mâncărime, şi, în plus, apar și alte simptome, cum ar fi cefaleea sau durerea în gât și febra. Totuşi, cauza exactă nu este cunoscută, dar experții cred că boala poate fi legată de viruși sau bacterii, deoarece apare adesea după o infecție.
Uneori, dispare în câteva săptămâni. În astfel de situaţii, corticosteroizii, antihistaminicele sau antiviralele sunt adesea recomandate pentru a ameliora simptomele.
„Dermatita de contact este destul de frecventă şi este produsă de contactul cu un alergen. Persoanele care se confruntă cu această afecţiune au pielea uscată, crăpată și descuamată. Cert este că, uneori, dermatita poate dispărea singură, în câteva zile sau săptămâni, mai ales dacă se evită contactul cu substanța care o produce. Tratamentul este simptomatic și include creme cu hidrocortizon. La rândul său, psoriazisul este o afecțiune cronică de origine autoimună. În această boală, organismul produce în exces celule cutanate, care se acumulează, formând straturi care se desprind. Rozaceea este o boală dermatologică de origine genetică, manifestată pe pielea feței, unde apar zone înroșite și unde vasele de sânge devin mult mai vizibile”, a precizat medicul. În aceste cazuri, există focare de coșuri cu puroi și o senzație de arsură și iritație oculară. Nu în ultimul rând, tinea corporis este o infecție comună cauzată de ciuperci, care colonizează pielea, produce leziuni sub formă de pete roșii şi descuamare. Nu este dureroasă sau gravă, dar este contagioasă și poate influența calitatea vieții. De obicei, dispare cu tratamente pe bază de unguente antifungice. Nu uitaţi nici că pot exista anumite alergii alimentare, respiratorii și ale pielii, care arată ca niște pete roșii pe piele. De asemenea, stresul provoacă diverse simptome fizice, mai ales când se manifestă pe termen lung. Prin urmare, poate genera inclusiv pete roșii pe piele.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei