Poate un implant dentar să redea zâmbetul într-o singură zi? Iată răspunsul!

de Cuget Liber Joi, 17 August 2023 139
Un zâmbet strălucitor și sănătos este atributul prețios al încrederii și stării de bine. Din păcate, diverse circumstanțe pot duce la pierderea unuia sau mai multor dinți, afectând nu doar aspectul estetic, ci și funcționalitatea și sănătatea generală a cavității bucale.
Tratamentele dezvoltate de specialiștii în implantologie au devenit o soluție revoluționară pentru a înlocui dinții lipsă, oferind o soluție deosebit de eficientă și de durată, în cazuri dintre cele mai complexe. Însă, poate un implant dentar Dental Premier să-ți redea zâmbetul într-o singură zi? Iată răspunsul!
Implanturi clasice vs. tehnologia All-on-4 sau All-on-6
Dispozitivele clasice de înlocuire a dinților căzuți implică o procedură care se desfășoară în etape, putând dura de la câteva luni până la un an. Aceasta include perioada de vindecare a osului după inserarea șurubului ce va juca rolul de rădăcină a noului dinte (respectiv implantul propriu-zis) și timpul necesar pentru atașarea coroanelor sau punților dentare.
Totuși, tehnologia modernă a adus în scenă tehnica "All-on-4" sau "All-on-6", care a revoluționat modul în care sunt efectuate tratamentele cu implant dentar. Această abordare inovatoare permite înlocuirea tuturor dinților de pe o arcadă cu un număr redus de dispozitive. Tehnica se bazează pe inserarea șuruburilor în zone strategice, care maximizează stabilitatea lucrării finale și facilitează o conexiune imediată cu elementele folosite în restaurarea dentară, cum ar fi puntea sau proteza.
Tratamentele cu încărcare imediată: mit sau realitate?
Refacerea danturii cu ajutorul sistemelor de implant dentar ce suportă atașarea imediată a coroanelor provizorii, redând zâmbetul într-o singură zi, nu mai este deloc un mit, aceasta fiind posibilă în prezent datorită tehnicii "All-on-4" sau "All-on-6". Soluția, deși foarte solicitată în ultimii ani, nu este însă potrivită pentru fiecare pacient și nu poate fi aplicată în toate cazurile. În vederea stabilirii compatibilității cu acest tratament de ultimă generație, medicul implantolog evaluează în mod riguros starea sănătății dentare a pacientului, cantitatea și calitatea osului de inserție, precum și alți factori determinanți pentru a decide dacă implanturile cu încărcare imediată sunt o opțiune viabilă. Uneori, poate fi necesară o perioadă de vindecare a osului înainte ca dispozitivele să poată suporta presiunile din timpul masticației.
Beneficiile și avantajele sistemelor cu implant dentar rapid
Pentru pacienții potriviți, sistemele rapide care permit atașarea coroanei provizorii în doar 24 de ore oferă multiple avantaje. Primul și cel mai evident beneficiu este că poți părăsi cabinetul stomatologic cu un zâmbet impecabil în aceeași zi în care a avut loc intervenția de inserare a dispozitivelor-rădăcină, ceea ce poate avea un impact emoțional și psihologic pozitiv imediat.
De asemenea, această tehnologie poate reduce numărul de intervenții chirurgicale necesare și poate minimiza perioada de vindecare. Dintre cele mai performante sisteme de reabilitare orală All-on-4 si All-on-6 disponibile se numără sistemele Fast and Fixed Bredent, FastSmile Inno, Megagen și Nobel Biocare.
Consultă medicul specialist pentru cele mai bune rezultate!
După cum se poate observa, posibilitatea ca un implant dentar să-ți redea zâmbetul într-o singură zi este reală! Alegerea tratamentului corespunzător depinde de o serie de factori decisivi pentru succesul intervențiilor, ca de pildă starea de sănătate orală și generală și calitatea osului de inserție.
Consultarea unui medic cu experiență în implantologie este esențială pentru a stabili care este cea mai adecvată abordare în cazul tău. Tehnologia modernă oferă de fiecare dată o soluție eficientă și estetică pentru a-ți reda zâmbetul și încrederea în propriul tău aspect. Programează, așadar, o consultație de specialitate la medicul implantolog și vei beneficia de tratamentul optim pentru tine!
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei