Programul național de oncologie va fi reorganizat anul acesta

de Andreea NĂSTASE Luni, 18 Februarie 2013 182
2013 va fi anul în care programul național de oncologie va fi reorganizat astfel încât diagnosticarea și tratamentul bolnavilor să nu mai sufere întârzieri. Mai mult, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului la copii, sărbătorită la sfârșitul săptămânii trecute, a fost și prilejul de a se planifica noi parteneriate între Ministerul Sănătății și asociațiile bolnavilor cronici din România. 
Tot anul acesta ar putea fi înființată și o subcomisie de specialitate în oncologie pentru asigurarea permanentă a unei echipe de specialiști care să gestioneze o eventuală criză a medicamentelor oncologice. 
O altă problemă stringentă în tratamentul bolnavilor rămâne însă serviciul de radioterapie. În prezent, aparatura medicală din spitale este depășită și insuficientă, astfel că mulți dintre pacienți fie sunt puși pe liste de așteptare, fie sunt trimiși la clinici din străinătate pentru a se trata. 
Și sistemul medical de paliație are încă multe deficiențe, pentru că nu există suficiente centre specializate pentru tratarea bolnavilor care sunt în ultimul stadiu de boală. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei