// Mâncați cel puțin un fruct proaspăt pe zi
// Consumați cel puțin cinci porții de legume în fiecare zi
// Mâncați orez, ovăz sau alte cereale cel puțin de trei ori pe săptămână
// Mâncați o porție de legume crude în fiecare zi
// Mâncați semințe crude cel puțin de trei ori pe săptămână
// Includeți peștele în alimentație de două ori pe săptămână
// Mestecați bine mâncarea, până devine lichefiată
// Evitați, pe cât posibil, alimentele care conțin coloranți, aditivi de diferite feluri
// Evitați consumul de alimente care conțin sau la care se adaugă zahăr
// Mâncați doar când sunteți relaxați
// Mâncați în tihnă, luați-vă timpul necesar pentru masă
// Nu săriți peste micul dejun, cea mai importantă masă din zi
// Beți cel puțin doi litri de apă în fiecare zi
// Preparați-vă sucuri proaspete de legume cel puțin o dată pe săptămână
// Nu vă înfometați, dar faceți alegerile alimentare cu grijă!
(Informații furnizate de Biroul de Promovare a Sănătății din cadrul Autorității de Sănătate Publică)
- Publicitate -