Remedii pentru tratarea constipației la bebeluși

de Cuget Liber Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 424
Constipația la copii poate deveni sursa unei stări precare de sănătate, dar și a indispoziție copilului. Pentru a evita o astfel de situație este esențială diversificarea alimentației, dar și mișcarea sau masajul. Iată câteva recomandări pentru a-l ajuta pe cel mic să treacă de acest episod:
- masajul burticii: masează delicat burtica bebelușului în sensul acelor de ceasornic. Pune-ți mâinile sub buricul bebelușului și fă mișcări circulare în jurul stomacului.
- o baie călduță: unii experți recomandă ca remediu o băiță călduță, făcută bebelușului care suferă de constipație. Băița poate fi urmată de masajul burticii.
- bicicleta: pune-l pe bebeluș să stea pe spate. Prinde cu mâinile piciorușele lui într-o poziție semi-îndoită. Mișcă ușor picioarele lui ca și cum ar merge pe bicicletă. Poți să alternezi exercițiul cu masajul burticii.
În absența unei afecțiuni organice, constipația la copii este cel mai frecvent cauzată de factori alimentari și poate fi corectată tocmai prin simpla schimbare a alimentației. 
De aceea, o hidratare adecvată și o alimentație echilibrată, variată, bogată în fibre este cel mai bun tratament atât curativ cât și profilactic al constipației.
Fibrele sunt substanțe care nu se digeră, nu sunt surse de calorii, dar ele dau consistența scaunelor și participă la regla-rea tranzitului intestinal.
Fibrele se găsesc în cantitate mare în cerealele integrale, fructe și legume proaspete. Prin prelucrare termică mare parte din fibre sunt distruse.
De asemenea, activitatea fizică zilnică este favorabilă unui tranzit intestinal normal: plimbările zilnice, jocul și alergatul în parc 1-2 ore pe zi pot fi de ajutor, în cazul unui tranzit intestinal mai lent, mai ales pentru copiii care sunt deja independenți și au învățat să meargă. (copilul.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei