Rețete pentru pici: pască pentru Paști

de Cuget Liber Sâmbătă, 27 Aprilie 2013 1803
Ingrediente prăjitură
Pentru aluat aveți nevoie de :
100 grame margarină
100 grame zahăr
1 ou
1 lingură de smântână
1 vârf de cuțit de praf de copt
300 grame făină și sare
Umplutura:
500 grame brânza de vaci
4 gălbenușuri
3 ouă întregi
10-12 linguri de zahăr
1 esența vanilie
100 grame de stafide ținute în prealabil în lapte, apă sau rom.
Mod de preparare rețetă:
Margarina se freacă cu zahărul, se adaugă oul, smântâna, sarea, apoi făina în care am pus praful de copt.
Se amestecă bine până iese un aluat potrivit de moale. Se lasă acoperit cu un prosop curat, la loc călduț, aproximativ 2 ore. Se întinde apoi o foaie pe masa de lucru, se așează într-o tavă rotundă unsă acoperind și pereții laterali.
Se prepară umplutura: se fărâmințează bine brânza, se amestecă bine cu restul de ingrediente.
Compoziția formata se toarnă peste aluat, în tavă și se decorează cu stafide. Se dă la cuptor și la 25 de minute se încerca cu scobitoarea dacă aluatul este copt. Se scoate, se lasă la temperatura camerei, acoperită cu un prosop curat.(sursa:retetepentrutine.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei