Repausul alimentar permite efectuarea analizelor de laborator în condiții optime

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 09 Martie 2023 169
Din când în când, organismul are nevoie de repaus alimentar, care înseamnă că trebuie să aveți perioade în care să nu consumați nici un fel de alimente și băuturi, cu excepția apei. Medicii afirmă că repausul alimentar permite efectuarea analizelor de laborator în condiții optime și interpretarea pertinentă a rezultatelor acestora. Astfel, o perioadă de repaus alimentar strict (de cel puțin 12 ore) este indispensabilă pentru determinarea bilanțului lipidic, fosforului și glucozei.
Numeroase alte dozări necesită un repaus alimentar de cel puțin patru ore (de exemplu: albumina, acidul uric, fierul, transaminazele, creatinina, ureea etc.). În cazul altor dozări, care nu necesită repaus alimentar, se recomandă efectuarea prelevării probelor la minimum două ore după o masă săracă în grăsimi. Totodată, medicul vă poate sfătui atunci când este nevoie de recoltare à jeun și vă poate furniza informații referitoare la perioada necesară de repaus alimentar (în medie 8-12 ore). În timpul repausului alimentar nu consumați nici un fel de aliment nu consumați nici un fel de băuturi, doar apă, întrucât recoltarea de sânge este mai dificilă dacă sunteți deshidratat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei