Rețetă pentru o salată de toamnă care vă menţine sănătoşi

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 14 Septembrie 2022 114
Medicii le recomandă mereu tuturor că este foarte important să profitaţi din plin de legumele din fiecare anotimp al anului, întrucât în sezon au o valoare nutritivă mai mare şi o calitate superioară. Din acest motiv, ei vă oferă o reţetă sănătoasă de salată de legume de toamnă. Veţi avea nevoie de următoarele ingrediente: doi cartofi dulci, patru morcovi, piept de curcan, câteva frunze de rucola, 200 de grame de quinoa, 700 de grame de dovlecei, ulei de măsline extravirgin şi două sfecle mari, peste care se adaugă o mână de seminţe de dovleac, nuci tocate, suc de lămâie, sare şi piper. Începeţi prin a curăţa cartofii dulci şi dovleceii, precum şi sfecla şi morcovii. Cel mai bine este să tăiaţi toate aceste legume în bucăţi mici şi să le aşezaţi pe o tavă de copt cu un strop de ulei de măsline extravirgin deasupra. Puneţi-le apoi în cuptor cu puţină sare şi piper timp de aproximativ 20 de minute. În paralel, este necesar să gătiţi quinoa. 

Pentru a face acest lucru, puneţi-o într-o oală cu apă clocotită şi sare timp de 12 minute. Începeţi să pregătiţi salata. Mai întâi, puneţi o bază de quinoa şi rucola, iar după aceea, legumele coapte şi câteva felii de piept de curcan. Pentru a termina, puneţi deasupra seminţe de dovleac şi nuci tocate mărunt pentru o notă crocantă. Rămâne doar să îmbrăcaţi salata înainte de a o consuma. Este foarte simplu. Cel mai bine este să faceţi un dressing cu ulei de măsline extravirgin, sare, piper şi suc de lămâie. Se amestecă totul până se obţine un rezultat omogen şi se toarnă peste salată. Toate aceste legume au un conţinut însemnat de vitamine cu un puternic efect antioxidant, îmbunătăţesc funcţia sistemului imunitar şi reduc riscul de a contracta boli infecţioase

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei