Rolul psihoterapiei în tulburarea de personalitate borderline

de Petruta RIDICHE Joi, 20 Iulie 2023 138
Tulburarea de personalitate borderline reprezintă o patologie care nu îi afectează doar pe cei ce suferă, ci și pe persoanele apropiate. Mai multe studii ale specialiștilor de prognostic pe termen lung au concluzionat că starea majorității pacienților se îmbunătățește în timp, uneori și fără un tratament susținut. Cercetătorii în domeniul psihologiei și psihiatriei, însă, au lucrat intens să găsească abordări de tratament eficient pentru tulburarea de personalitate borderline, foarte supărătoare.
Dintre toate metodele de tratament în cazul tulburării de personalitate borderline, psihoterapia este cea mai recomandată de specialiști. Un medic psihiatru poate recomanda pacientului un tratament medicamentos care îi va ameliora starea, în special dacă tulburarea vine și cu alte probleme de sănătate mintală. Este vorba de depresie sau dependență de anumite substanțe.
Psihoterapia este o metodă de tratament semnificativă pentru tulburarea de personalitate borderline. Terapeutul poate adapta tipul de terapie astfel încât să se potrivească nevoilor pacientului respectiv care suferă de tulburare. Scopul psihoterapiei este să îl ajute să se concentreze pe capacitatea de a funcționa normal. Totodată, îl învață să își gestioneze emoțiile cu care nu se simte confortabil și îi reduce impulsivitatea prin observarea propriilor sentimente. De asemenea, psihoterapia poate contribui la îmbunătățirea relațiilor pe care pacientul și le formează, prin a îl ajuta să conștientizeze propriile sentimente și pe ale celorlalți. Totodată, va învăța despre tulburarea de care suferă și cum să îi facă față.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei