Ne mancam intre noi zilnic, constant. Toate aceste probleme sunt din cauza disperarii de a avea cat mai multi bani. Personal, incerc sa mananc alimente de la curte, pe cat posibil.
Asa este, bine punctat,,,chiar nu avem ce sa mai mancam...Si atunci...de ce mai există tot felul de Direcții de Sănătate Publică și tot soiul de astfel de instituții? Cine mai veghează pentru ca noi să fim sănătoși? Nimeni.
De unde va informati cand compuneti astfel de articole? Din Times New Roman, Kamikaze, Libertatea? Si uite asa apare panica... Hormonii de crestere sunt interzisi in Uniunea Europeana... Publicati si niste studii ceva, nu aruncati asa la misto niste "bombe" sa se sperie lumea! In ce produse de la noi s-au gasit hormoni de crestere? Sa va aud! Desi este adevarat ca nu prea mai mancam natural (dar asta nu e e de acum 10 ani, ce pe vremea lu' Ceasca nu se foloseau pesticide si erbicide?), hai sa nu ne alarmam chiar pentru orice!
"Hormonii de creștere sunt substanțe care au efecte dezastruoase asupra organismului. Procesul utilizării lor este unul speculat la maximum în industria alimentară, atât pentru animale, cât și pentru vegetale. Lovitura e primită în plin de consumatori atunci când în farfuriile lor ajung alimente pline de astfel de substanțe. Aceștia ajung în cabinetele medicale cu o serie de boli grave: cancer de prostată, cancer de sân, cancer digestiv, obezitate. În cazul copiilor, intervine pubertatea precoce, apare menstruația la vârste foarte mici, apare supraponderabilitatea și poate fi afectată tiroida. Unul dintre hormonii de creștere utilizați mai ales la animale este estrogenul, cel care declanșează toate dereglările hormonale la copii și adolescenți. De aici apare pubertatea precoce, celulita la vârste foarte mici, o creștere rapidă în greutate. Carnea roșie și laptele integral conțin grăsimi saturate care cresc riscul apariției bolilor de inimă", a explicat dr. Cristina Cristache, medic primar chirurg, competență în proctologie și nutriție.