Rozmarinul vă redă frumuseţea părului

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 06 Decembrie 2021 350
Foarte puţine persoane ştiu că rozmarinul poate fi un tratament excelent pentru a avea un păr sănătos. Aşa că, dacă nu aţi folosit niciodată tratamente cu rozmarin, atunci trebuie să ştiţi că aţi ratat un remediu excelent pentru strălucirea podoabei capilare şi vindecarea afecţiunilor scalpului. După cum au demonstrat studiile ştiinţifice, rozmarinul stimulează creşterea părului. De asemenea, el are multe alte proprietăţi care pot fi de ajutor atunci când stresul se manifestă prin pierderea firelor de păr şi dermatită, de exemplu. Specialiştii spun că aceasta este, de fapt, una dintre cele mai frecvente probleme în rândul oamenilor.
În plus, conform aceloraşi studii, această plantă are proprietăţi antiseptice, vindecătoare şi de stimulare pentru scalp. Astfel, rozmarinul ameliorează rănile şi ajută la vindecare. În cazul în care optaţi pentru uleiul de rozmarin, cel mai simplu mod de a-l folosi este să-l masaţi direct pe scalp, deoarece vă va ajuta să preveniţi căderea părului. Iată cum îl puteţi face acasă: mai întâi, luaţi tulpinile şi acele unei plante de rozmarin şi puneţi-le într-un borcan. Apoi, umpleţi borcanul cu ulei de măsline şi lăsaţi-l să stea o lună întreagă într-un loc întunecat şi uscat.
La final, strecuraţi uleiul şi folosiţi-l. O altă soluţie constă în pulverizarea ceaiului de rozmarin rece, direct pe păr. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei