Șapte zile de dietă alcalină, ca să nu răcim în sezonul rece

de Vali PAPATANASIU Sâmbătă, 10 Septembrie 2016 304
Specialiștii recomandă ca, în sezonul de tranziție, să adăugăm în meniul nostru zilnic alimente de natură alcalină, pentru a ne îmbunătăți sistemul imunitar.
"Ideal ar fi ca dieta alcalină să o adoptăm ca stil de viață pentru măcar o săptămână pe lună, cu atât mai mult cu cât beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel puțin să creștem până la 75% hrana de natură alcalină în meniul nostru obișnuit. Dieta alcalină aduce mai multă energie, pH-ul organismului se echilibrează, duce la eliminarea toxinelor și, treptat, la eliminarea diferitelor afecțiuni", susțin specialiștii nutriționiști.
O dietă alcalină exclude, în principal, hrana care are în conținut zahăr, gluten și făinoase, carne, lactate, precum și alcoolul și cafeaua. Este recomandat să mâncăm hrană verde: salate, germeni ai diferitelor plante, semințe, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudră de orz, ovăz și grâu verde, spirulină, chlorella, lămâi și grapefruit-ul care nu este dulce. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei