Specialiștii recomandă ca, în sezonul de tranziție, să adăugăm în meniul nostru zilnic alimente de natură alcalină, pentru a ne îmbunătăți sistemul imunitar.
- Publicitate -
"Ideal ar fi ca dieta alcalină să o adoptăm ca stil de viață pentru măcar o săptămână pe lună, cu atât mai mult cu cât beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel puțin să creștem până la 75% hrana de natură alcalină în meniul nostru obișnuit. Dieta alcalină aduce mai multă energie, pH-ul organismului se echilibrează, duce la eliminarea toxinelor și, treptat, la eliminarea diferitelor afecțiuni", susțin specialiștii nutriționiști.
O dietă alcalină exclude, în principal, hrana care are în conținut zahăr, gluten și făinoase, carne, lactate, precum și alcoolul și cafeaua. Este recomandat să mâncăm hrană verde: salate, germeni ai diferitelor plante, semințe, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudră de orz, ovăz și grâu verde, spirulină, chlorella, lămâi și grapefruit-ul care nu este dulce.