Sfaturi despre sex pentru bolnavii de plămâni

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 14 Iulie 2011 855
Persoanele care suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică sau de alte boli pulmonare resimt simptome precum respirația șuierătoare, tuse, imposibilitatea de a depune efort și obosesc repede. În aceste condiții, atrag atenția medicii, este afectată și viața sexuală, fapt pe care pacienții trebuie să-l conștientizeze. Nu înseamnă însă că bolnavii nu pot avea relații intime. Trebuie să știe însă să-și ia toate măsurile pentru a înlătura eventualele probleme sexuale.
r Menținerea în formă - exercițiile fizice duc la mărirea rezistenței. De aceea, se impune inițierea unor programe de exerciții care să includă mersul constant pe jos și o activitate fizică moderată. Totodată, este impor-tantă urmarea unui program de reabilitare pulmonară, desfășurat în spitalele sau centrele medicale de specialitate.
r Alegerea momentului potrivit - pacienții care suferă de boli pulmonare obosesc în timpul partidelor de sex. De aceea, pentru a evita un eventual eșec, contactul intim trebuie să aibă loc într-o perioadă când bolnavul nu a depus alte eforturi și se simte mai energic. Va lipsi spontaneitatea, e drept, dar este nevoie, pentru a avea o partidă reușită.
r Eliminați alergenii din dormitor - simptomele bolilor pulmonare sunt agravate de praf, păr de animale, parfumuri sau fum. De aceea, trebuie luate toate măsurile pentru a fi înlăturați din dormitor acești alergeni. În consecință, trebuie spălate cearșafurile, aspirat și înlăturat praful. De parfum, pentru stimularea parte-nerului suferind, nici nu poate fi vorba. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei