Sfaturi pentru a avea un somn odihnitor, pe timp de caniculă

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 25 Iunie 2024 267
Aveți dificultăți în a adormi rapid sau vă treziți de multe ori peste noapte din cauza căldurii? Ce puteți face pentru a avea un somn odihnitor chiar și când este foarte cald?
Specialiștii susțin că oamenii au o temperatură ideală pentru somn, dar atunci când mercurul din termometre urcă prea mult, este nevoie să luați măsuri. Toate acestea în condițiile în care, atunci când nu dormiți, apar diverse efecte nedorite: performanța cognitivă scade, memoria are de suferit și vă luptați din răsputeri să vă concentrați la ce aveți de făcut. Așadar, când este caniculă, deschideți geamul pentru a aerisi doar în cursul dimineții, când temperatura încă nu a crescut foarte mult.
Dacă este prea cald chiar și seara, lăsați aerul condiționat să meargă pe o temperatură foarte scăzută cu 15 minute înainte de somn, cât să răcească bine camera, apoi opriți-l și așezați-vă în pat. Dacă nu aveți aer condiționat, un ventilator este o opțiune bună pentru a răcori camera de somn. Important este ca în cameră să nu fie praf, pentru că ventilatorul îl ridică și îl puteți inhala. De asemenea, nu-l puneți să bată direct spre zona capului, ci mai degrabă spre trunchi și picioare. În plus, vă puteți cumpăra o saltea subțire și totuși comodă pe care să dormiți în nopțile prea calde. În zona podelei, aerul este mai răcoros decât cel de mai sus, așa că puteți încerca și o astfel de abordare pentru a obține un somn mai odihnitor când este foarte cald.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei