Simptomele psoriazisului facial

de Petruta RIDICHE Duminică, 23 Iulie 2023 169
Psoriazisul facial este o patologie dermatologică în care apar plăci de piele îngroșată, discolorată, ce se descuamează ușor, regăsite la nivelul frunții, în jurul ochilor, la nivelul obrajilor și bărbiei. Afecțiunea poate afecta și pielea din jurul gurii, sprâncenelor și nasului. Plăcile au aspect inițial de rash cutanat, devenind ulterior indurate, cronice.
Precum alte forme ale psoriazisului, și cel facial se numără printre afecțiunile cronice care nu beneficiază încă de tratament curativ. Există câteva tipuri diferite de psoriazis. Dintre ele, sunt variante care au predominanță la nivelul feței și afectează pielea de la acest nivel. Psoriazisul în plăci este cel mai frecvent tip și se caracterizează prin formarea de plăci de piele uscată, de culoare modificată și care se exfoliază ușor. Psoriazisul gutat se descrie prin pete de dimensiuni mici, uscate și descuamate la nivelul pielii. Este o consecință a unei infecții streptococice. La psoriazisul pustular, apar pustule, mici leziuni umplute cu fluid, deasupra zonelor de piele uscată. Sebopsoriazisul este o combinație între psoriazis și dermatita seboreică. Nu în ultimul rând, psoriazisul de la nivelul scalpului se caracterizează prin uscăciunea pielii scalpului ce se descuamează ușor.
Psoriazisul facial poate afecta pe oricine este diagnosticat cu psoriazis. Milioane de oameni sunt în prezent diagnosticați cu psoriazis, cu predilecție diferită pentru diverse zone din corp. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei