Sunteți hipertensiv? Cum alegeți cel mai potrivit tensiometru

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 06 Octombrie 2023 175
Monitorizarea constantă a tensiunii arteriale este recomandată nu doar în cazul persoanelor cu hipertensiune sau afecțiuni cardiovasculare, ci și în cazul celorlalte persoane, pentru ținerea sub control a acestui parametru. Potrivit specialiștilor, tensiometrele recomandate pentru măsurarea la domiciliu sunt cele electronice, care pot fi pentru braț sau pentru încheietura mâinii. Alegerea acestora trebuie să țină cont, însă, de performanțe, de componente, de preț și de alte atribute.
Monitoarele pentru încheietura mâinii, cele pentru deget sau aplicațiile mobile nu sunt recomandate de către Asociația Americană a Inimii pentru măsurarea tensiunii arteriale, deoarece nu prezintă precizie ridicată în măsurarea tensiunii. În ceea ce privește tensiometrele pentru braț, acestea umflă în mod automat camera de presiune și afișează răspunsul (tensiunea sistolică, tensiunea diastolică și pulsul) pe ecranul digital. Unele au memorie multiplă, menținând în baza de date valorile măsurate anterior de mai multe persoane.
Totodată, este esențială utilizarea corectă pentru obținerea unor rezultate de maximă precizie. Tensiometrele pentru încheietura mâinii, în schimb, sunt automate, dar sunt mai puțin precise decât cele pentru braț. Iată câteva recomandări pentru alegerea unui tensiometru electronic și care sunt caracteristicile de care trebuie să țineți cont când achiziționați un astfel de dispozitiv: manșeta trebuie să acopere două treimi din braț, care trebuie să fie destul de lungă pentru a cuprinde întregul braț. Persoanele cu musculatura foarte dezvoltată sau supraponderale necesită manșete de dimensiuni mai mari. Apoi, întregul dispozitiv trebuie să fie ușor de utilizat la domiciliu, de o persoană care nu are cunoștințe medicale sau tehnice, iar rezultatele trebuie să fie afișate simplu și intuitiv.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei