Toamna își pune amprenta asupra imunității noastre

de Petruta RIDICHE Miercuri, 11 Octombrie 2023 180
Odată cu venirea toamnei, apar și fluctuațiile de temperatură și umiditate, presiunea atmosferică schimbându-se pe parcurs. Iar modificările bruște de vreme își pot pune amprenta asupra organismului nostru.
Presiunea atmosferică poate influența activitatea mentală umană, cauzând schimbări semnificative la nivelul atenției și memoriei pe termen scurt. De asemenea, schimbarea umidității și a temperaturii cauzează mai mult de jumătate dintre durerile de cap. De asemenea, favorizează dezvoltarea virusurilor respiratori, migrenelor, afecțiunilor reumatice, insomniei și așa mai departe. Mai mult decât atât, sistemul nostru imunitar poate fi slăbit în timp atunci când apar vânt puternic, ploi și variații de umiditate. Din acest motiv, nici nu e de mirarea că toamna aduce răceli peste răceli.
Răcelile, sau infecțiile virale ale tractului respirator superior, cum sunt denumite științific, pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virusuri. Acestea nu au, în general, același grad de severitate comparativ cu răcelile specifice sezonului de iarnă. Totuși, fiind atât de multe și în permanentă dezvoltare, organismul nu reușește să determine rezistență pentru toate aceste virusuri. Așadar, în afară de răceli, odată cu apariția toamnei, mai putem dezvolta astm și afecțiuni alergice, insuficiență cardiacă, afecțiuni reumatice sau ulcer gastroduodenal.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei