150 de programe de formare profesională vor începe în aprilie, la nivel național

de Petruta RIDICHE Miercuri, 27 Martie 2024 123
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță că va organiza, în luna aprilie, 150 de programe de formare profesională. Cursurile sunt destinate unui număr de 2.229 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a municipiului București.
Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: ajutor bucătar - 160 de persoane, operator introducere, validare și prelucrare date – 155 de persoane, îngrijitor spații verzi – 127 persoane, competențe de comunicare în limba română - 126 de persoane, agent securitate – 119 persoane, lucrător comercial - 118 persoane, femeie de serviciu – 85 de persoane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze - 84 de persoane, coafor -70 de persoane și montator instalații solare-70 persoane.
Judeţele în care, în perioada menționată, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Dâmbovița, cu 140 de persoane, Brașov, cu 126 de persoane și Bistrița, cu 112 persoane.
Pentru detalii, cetățenii interesați se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe site-ul ANOFM, la secţiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei