30 septembrie, ultima zi pentru plata impozitelor pe semestrul al doilea

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 14 Septembrie 2012 239
Termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente semestrului al doilea se împlinește la data de 30 septembrie 2012.

Având în vedere faptul că ultima zi de plată se sfârșește într-o zi nelucrătoare când serviciul este suspendat, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru următoare. În consecință, termenul scadent aferent semestrului al doilea va fi prelungit până la data de 1 octombrie a.c. 
Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, Serviciul Public de Impozite și Taxe recomandă contribuabililor să achite la termen impozitele și / sau taxele datorate pentru clădiri, teren, habitat, mijloace de transport, garaje, telefonie mobilă și pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice în Constanța. 
"Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculat pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent și până la data stingerii sumei datorate inclusiv", precizează directorul SPIT Constanța, Virginia Uzun. 
Plata impozitelor și taxelor locale se poate efectua la ghișeele instituției, la oficiile poștale din localitate, la ghișeele băncii Garanti sau pe Internet prin intermediul cardului bancar accesând site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea "Plata electronică". 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei