Ambulatoriul Spitalului Municipal Medgidia a renăscut! "Clădirea era un focar de infecţie"

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 06 Februarie 2023 25745
După ani şi ani de zile de degradare şi lucrări care au fost întrerupte din diferite motive, iată că ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Medgidia va redeveni funcţional. Cel mai probabil, acest lucru se va putea întâmpla în aproximativ 1-2 luni, estimează conducerea unităţii sanitare.



Clădirea noului ambulatoriu este o investiție absolut necesară, iar aici vor putea fi consultaţi şi investigaţi numeroşi pacienţi. Proiectul de reabilitare şi modernizare a spaţiului, care este depăşit din toate punctele de vedere, nu ar fi fost, însă, posibil fără implicarea autorităţilor locale şi ajutorul financiar al Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). Reabilitarea clădirii a urmărit, de la bun început, două aspecte: pe de o parte modernizarea clădirii, iar pe de altă parte dotarea ei cu aparatură de ultima generație, cu care să poată fi trataţi bolnavii. Astfel, în ultimii ani, la Spitalul Medgidia au fost efectuate numeroase lucrări de refacere a instalațiilor de apă caldă și agent termic, a grupurilor sanitare, a circuitelor electrice şi nu numai. Pe scurt, au fost executate lucrări de mare anvergură, în contextul în care clădirea are o vechime de peste 70 de ani. Între timp, bieţii bolnavi au tot sperat la o reabilitate a acestui spaţiu, dar şansele nu se prea întrezăreau la orizont. Din fericire, lucrurile au luat o altă întorsătură, iar unitatea sanitară va arăta cu totul altfel. La acest moment, lucrările de reabilitare a ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Medgidia se apropie de final.

„Pe primul loc pentru noi se află, în prezent, punerea în funcţiune a ambulatoriului de specialitate. Ne aflăm în faza în care Fundaţia Tika din Istanbul a adus cam tot ce trebuia, cu excepţia RMN-ului. Din punct de vedere al reabilitării, al proiectului, lucrurile sunt în curs de rezolvare. La un moment dat, proiectul legat de reabilitarea energetică s-a blocat, din varii motive, inflaţie, război etc. Acum, avem motive mari de bucurie. Au sosit CT-urile şi suntem în acreditarea CNCAN-ului. Reabilitarea acesteia este foarte importantă, dar cel mai important este să fie deblocată lucrarea, pentru că noi, din această cauză, avem un număr redus de paturi. Blocajul este legat de faptul că personalul administrativ avea sediul acolo şi încercăm să deblocăm situaţia, astfel încât ambulatoriul să îşi desfăşoare activitatea la capacitate maximă, când va fi gata. Menţionăm că acest spaţiu nu a mai fost funcţional în ultimii 8-9 ani. Abia după ce Tika a preluat proiectul l-au reabilitat complet şi vreau să vă spun că, chiar acum, tirurile cu partea de birotică, ecografe, computere se află în vamă. Bineînţeles, vom schimba şi structura organizatorică, pentru că vrem să aducem aici toate specialităţile unui ambulatoriu integrat. Aceste schimbări erau absolut necesare. Clădirea era dărâmată, un focar de infecţie, iar acum arată la standarde europene. Altfel spus, vom încerca să blocăm drumul spre Constanţa, cu serviciile pe care le vom oferi pacienţilor, pentru că vom avea aici tot ce îi trebuie unui spital”, a declarat managerul unității sanitare, dr. Dorel Oprea, pentru „Cuget Liber”. 



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei