Analize gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Medgidia. Ce trebuie să faceți ca să vă programați

de Cuget Liber Vineri, 14 Iulie 2023 838
Spitalul Municipal Medgidia a obținut prin Casa de Asigurări Medicale, fonduri pentru analize gratuite de citologie, anunță, într-un comunicat, primăria localității.
În limita a aproximativ 300 de testări gratuite lunar, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie/medic specialist, persoanele interesate se pot testa gratuit pentru detectarea precoce a cancerului de col uterin (Test Babeș-Papanicolau).
În același plafon intră și alte testări histopatologice microscopice pentru excluderea și evalurea leziunilor maligne (cancer), de tipul biopsiilor. Recoltarea se va face gratuit în Policlinica Spitalului Municipal Medgidia.
Totodată, privitor la activitatea Laboratorului de Analize Medicale, vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 1 iulie 2023, a fost aprobat contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate privind decontarea serviciilor de analize medicale prescrise de medicii de familie și specialiști, în baza biletului de trimitere, a cărții de identitate/ buletinului de identitate și a cardului de sănătate.
În limita plafonului disponibil, pacienții se pot programa în vederea efectuării investigațiilor de hematologie, biochimie, imunohematologie și bacteriologie.
Pentru programări și alte detalii vă rugăm să apelați numărul de telefon 0241 810 690.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei