Aproape jumătate din copiii români au fost jigniți pe internet

de Cuget Liber Miercuri, 11 Februarie 2015 97
Aproape jumătate din copiii români spun că au fost jigniți pe internet. Potrivit celui mai recent studiu, 45 la sută dintre copii afirmă că au fost afectați emoțional sau jigniți în ultimul an în spațiul virtual. Totodată, 22 la sută dintre copii afirmă că au văzut sau primit mesaje cu caracter sexual, 42 la sută dintre aceștia spunând că li s-a trimis personal un mesaj sau o imagine cu conținut explicit, 8 la sută că li s-a cerut să vorbească despre acte sexuale și 5 la sută că li s-a solicitat o fotografie sau o înregistrare video în care să își arate părțile intime. 

Pe această temă, mai mulți profesori, psihologi, dar și elevii au discutat, în cadrul unei mese rotunde, organizată de Salvați Copiii România. Astfel, a fost marcată Ziua Internațională a Siguranței pe Internet. 

"Ne îngrijorează creșterea procentului copiilor care declară că au fost hărțuiți în mediul online precum și creșterea procentului copiilor care afirmă că au avut o experiență neplăcută ca urmare a unei întâlniri cu o persoană cunoscută online. Din această perspectivă, integrarea Internetului și tehnologiei în mediul școlar trebuie privită cu responsabilitate, luând în considerare educarea copiilor, dar și pregătirea cadrelor didactice cu privire la situațiile cu potențial periculos sau riscante la care elevii pot fi expuși prin utilizarea extinsă a Internetului. Ghidul Școlar privind utilizarea în siguranță a Internetului devine o resursă complementară manualelor digitale și tabletelor", a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv, Salvați Copiii România. 

Dezbaterea a avut ca scop definirea unei metodologii adecvate pentru integrarea în programa școlară, precum și în politicile publice din domeniul educațional, a modalităților de predare a siguranței elevilor pe Internet, precum și a utilizării noilor tehnologii la școală. Documentul va constitui un punct de plecare important în dezbaterile ulterioare atât din cadrul societății civile, cât și din sectorul guvernamental pe marginea problematicii digitalizării educației din România.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei