Atenționare de călătorie transmisă de MAE: Este COD ROȘU de ploi și furtuni!

de Cuget Liber Duminică, 28 Octombrie 2018 675
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că întreg teritoriul acestei țări va fi afectat de fenomene meteorologice intense, care se vor înrăutăți în cursul serii de duminică și luni.
Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Serviciul de Protecție Civilă local a emis un avertisment de cod roșu pentru condiții meteorologice cu precipitații intense, furtuni și vânturi puternice, pentru zona bazinului Piave din regiunea Veneto și pentru regiunea Friuli Venezia Giulia.
De asemenea, fenomene meteorologice intense cu cod portocaliu pentru ploi abundente și furtuni vor fi prezente, duminică, în toate regiunile din nordul Italiei (Lombardia, Liguria, zona apeninică occidentală din Emilia-Romagna, Trentino Alto Adige) și parțial în centrul și sudul țării (Lazio, Umbria, Sicilia, parțial în Abruzzo, Molise, Campania și Calabria).
Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, MAE recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență: +393451473935.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei