Bărbat care se prefăcea că este bolnav, prins la cerșit de polițiștii constănțeni

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 29 Noiembrie 2023 6717
Cu toate că polițiștii din cadrul Direcției Generale Poliția Locală îi sancționează periodic pe cei care practică cerșetoria, diminuând în ultimul an acest fenomen pe raza municipiului, aceștia revin mereu în stradă. Potrivit Primăriei Constanța, de la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate 2.664 sancțiuni contravenționale, pentru pedepsirea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, referitoare la apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă.
În acest sens, zilele trecute, oamenii legii au observat o persoană de sex masculin care solicită diverse sume de bani, pentru medicamente, persoanelor care tranzitau zonele aglomerate din municipiul Constanța, respectiv bulevardul Tomis, la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, piața Tomis 3, Casa de Cultură etc. individual simula probleme de sănătate, și anume, pareză pe partea dreaptă a corpului, șchiopătând în acest sens pentru a impresiona trecătorii.
Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, drept pentru care l-au condus cu autospeciala de serviciu la sediul DGPL, unde i-au solicitat să îndepărteze masca de protecție, șapca și ochelarii, obiecte folosite pentru a induce vârsta înaintată. În aces moment, au constatat că în locul persoanei cu dizabilități, se află un bărbat în vârstă de 56 de ani, apt de muncă, cunoscut, depistat și sancționat de către polițiștii locali, în repetate rânduri. La final, bărbatul a fost amendat și îndrumat să se deplaseze spre localitatea de domiciliu, respectiv Cuza Vodă. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei