Blocaj în recalcularea pensiilor. Unii români sunt nevoiţi să plătească mii de lei pentru adeverinţe

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 22 Iunie 2024 428
A apărut un blocaj în recalcularea pensiilor, iar pensionarii sunt nevoiţi să plătească mii de lei pentru a le fi eliberare adeverinţele care dovedesc că au avut venituri suplimentare în timpul muncii.
În plus, premierul a cerut sancţionarea firmelor care au perceput taxe mari pentru pensionarii care trebuie să dovedească faptul ca au avut venituri suplimentare, mai ales că situaţia a dus la un blocaj în recalcularea pensiilor, scrie antena3.ro.
Însă Guvernul, până în prezent, nu a venit cu o soluție pentru ca tarifele practicate de firmele de arhivare să fie reduse.
Sunt vizați de acest blocaj românii care au muncit înainte de 2001. Ei trebuie să meargă la firmele de arhivare și să obțină aceste adeverințe prin care să dovedească faptul că au avut venituri pentru care au plătit impozit.
Este vorba, de exemplu, despre sporuri, despre prime sau, de exemplu, despre al 13-a lea salariu.
Firmele de arhivare care trebuie să elibereze aceste venituri au fixat costuri mari. De exemplu, doar pentru înregistrarea unei cereri, un pensionar trebuie să plătească aproximativ 120 de lei.
Citește mai departe...
Taguri

Comentează știrea

Bukker
Duminica, 23 iunie

Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos --- https://use.my/arctrum

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei