Articolul ar fi excelent daca ne-ar spune si care sunt fabricantii de lactate care folosesc aceste ingrediente, de ce nu se sesizeaza DSV, de ce nu apar pe etichete ingredientele reale. Asa, acest articol nu ma face decat sa nu mai cumpar branza din comert si sa caut branza de calitate la tara. Dar daca in mediul controlat se vinde asa ceva, ce baza sa ai la particulari? Probabil ca cel mai bine e sa iti faci singur branza, asta daca gasesti lapte real.
Eu cred ca articolul este mincinos, in magazine se vand produse aproape de natural/ nu cred ca branzeturile sunt falsificate/ cred ca altcineva scrie in ziar sub numele andreea perhaita !! Cine vrea naturist sa manance numai ce are in casa fara sa cumpere nici un aliment !!
Ar fi corect,sa ne spuneti si producătorul sortimentelor de brânză.Sunt de acord cu expeditorul celui de-al doilea mesaj.De ce le este permis sa -Si vândă produsele in magazine ?
In magazine curge doar lapte si miere ....si branza , toate naturale :) ! Mai oameni creduli , ce se scrie aici este perfect adevarat , si inca nu se desconspira tot pentru ca situatia din alimentatie este mult mai grava ! Mergeti si convingeti-va in sectiile de oncologie din Romania....sunt arhipline , rata inbolnavirilor este tot mai mare de la o zi la alta ! Oare de ce cetatean nr 2 ? Ps. Nu ne-a mai placut salamul cu soia ...acum mancam plastice si detergenti !
in primul rand sa stabilim de la bun inceput ca APC e un ONG si nu are nici o legatura cu ANPC ! Apoi sa zicem si ca nea Costel asta (care mai e si prof. dr. si ing) e defapt silvicultor la baza si ar fi meritat un pic de investigatie cam cat de repede a ajuns sa aibe atatea titluri fara valoare.... Al treilea comentari - ceea ce a facut APC nu se poate numi studio deoarece ei nu au studiat nimic. Ei au citit etichete si au rezumat ceea ce au citit, fara a avea calificarea si competentele necesare sa expuna o concluzie intemeiata. Apoi ei fac o gradare a unor produse pentru care nu exista norme de fabricatie. Branza telemea nu are norme minime de fabricatie, iar producatorii nu sunt obligati sa respecte reteta aia "ca la tara" - ce o fii insemnand asta. Singura lor datorie e sa eticheteze produsul corect si sa obtina aviz de la DSP pentru comercializarea produsului. Cat despre celelalte aberatii ale lui nea Costel - gen clorura de calciu e agent de deszapezire - pai bai desteptu-le da` sarea ce rahat e? nu e tot agent de deszapezire? si e in aproape toate preparatele alimentare. Apoi ca lapte pasteurizat - ia pune mana si citeste legislatia europeana in ceea ce priveste fabricatia produselor lactate. Tot laptele se pasteurizeaza ca sa nu te imbolnavesti cu E. coli, Salmonella, Listeria, difteria, scarlatina sau tuberculoza. Singurele branzeturi care se pot produce in Europa cu lapte proaspat (nepasteurizat) sunt cateva branzeturi traditionale care trebuie sa respecte retetele vechi. Cheagul chimic - pai alta tampenie cat Costel de mare. Pai ce - cheagul natural nu e si el chimic? e doar fizic? Ia zi cum se face cheagul natural sa vedem posibilii patogeni care se pot transfera la branza....