Bunătăți tradiționale, numai la Piața Țărănească

de Simona ANGHEL Vineri, 25 Martie 2011 801
Devenită o prezență constantă pentru constănțenii dornici să pună pe masă bunătăți tradiționale, naturale 100%, Piața Țărănească a revenit la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța și în acest week-end. Din Maramureș, Vasile Ciurte (Șomcuța Mare) a adus produse din carne afumate, brânzeturi, cașcaval afumat și produse din vânat. Din Pitești, producătorul Călin Mihai a adus covrigi, acadele și turtă dulce, iar Gheorghe Neguț și Valerică Ratea au venit cu preparate din carne de porc, carcasă afumată, cârnați de casă, tobă și șuncă, lebăr, caltaboș, mușchiuleț afumat. Din Sadova, județul Botoșani, Cristian Achiței are produse tradiționale din vită și porc afumate la foc de lemn, coapte, aromate cu condimente naturale. Tocmai din Mărginimea Sibiului, Vasile Bratu a adus preparate tra-diționale din carne, pregătite după rețete știute de la moșul său. Din binecunoscuta zonă Bran Moeciu, ju-dețul Brașov, coboară de la munte cu brânză, caș, brânză de burduf și în coajă de brad, pastramă și cârnați, toate preparate după vechi rețete ciobănești, producătorii Traian Oncioiu, Ionuț Urzică, Constantin Filip și Cornelia Grama. Cu multe și felurite produse apicole, Mihaela Gavrilă vine de la Cumpăna. Din Banat, din județul Arad, Mircea Suba aduce ciocolata de casă, simplă și cu nucă, grilas și halviță preparată după o rețetă proprie, din miere de albine și ciuin, fără conservanți. Apuseni Natural Product a adus ceaiuri, alifii și tincturi. Florica Cioroban vă ademenește cu porumb fiert, iar produse de post vă sunt oferite de Bio Gardena. Nu lipsesc nici cârnații de Pleșcoi, babicul și ghiudemul. Și nu în cele din urmă, cele mai fine brânzeturi de Olanda vă sunt oferite de Holland Flavours. Programul este vineri și sâmbătă, între orele 9-20, iar duminică până la ora 16.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei