Care sunt câștigătorii campaniei "Reciclez, nu poluez!"

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 01 Mai 2014 199
44 de grupe de grădiniță și 135 de clase din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța au participat, timp de câteva luni, la campania "Reciclez, nu poluez!". Acțiunea, organizată de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu și al Primăriei Municipiului Constanța și în parteneriat cu CCR România, se desfășoară în perioada 11 noiembrie 2013 - 12 mai 2014, în grădinițele și școlile din județul Constanța. 

Campania își propune să conștientizeze copiii de grădiniță și elevii din clasele I - VIII cu privire la necesitatea protejării mediului prin debarasarea în mod responsabil de sursele de iluminat uzate și de deșeurile de baterii portabile. Astfel, în cadrul primei etape, încheiate la data de 18 februarie, cei peste 4.000 de participanți au reușit să colecteze 506 kg deșeuri baterii și acumulatori portabili și 235 kg surse de iluminat uzate, iar cele trei grupe sau clase ce au reușit să colecteze cele mai mari cantități totale au fost recompensate de organizatori cu premii constând în echipament sportiv precum seturi de mingi de tenis, rachete de tenis și badminton, mingi, rucsacuri, șepci și tricouri. 

Câștigătorii primei etape a campaniei au fost grupa mijlocie "Voioșii Marinari" de la Grădinița "Steluțele Mării" Constanța - locul întâi, cu 53,86 kg deșeuri, clasa a II-a B de la Liceul "Ioan Cotovu" Hârșova - locul al doilea, cu 38,59 kg deșeuri, clasa a III-a D de la Școala "Grigore Moisil" Năvodari - locul al treilea, cu 35,32 kg deșeuri. 

În vederea stabilirii câștigătorilor celei de-a doua etape, precum și a întregii campanii, în perioada 5 - 9 mai echipele organizatorilor se vor afla în unitățile de învățământ participante la campanie pentru a prelua și cântări deșeurile colectate, iar pe data de 12 mai va avea loc spectacolul de premiere. Vor fi decernate atunci premiile pentru grupele sau clasele câștigătoare în cadrul celei de-a doua etape, precum și premiile pentru implicarea în întreaga campanie. 

Astfel, grupele și clasele câștigătoare din cea de-a doua etapă vor fi premiate cu echipament sportiv, marea câștigătoare a campaniei va pleca într-o excursie instructiv educativă de o zi, în timp ce două dintre cadrele didactice participante vor fi recompensate cu aparate foto digitale. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei