Câți bani primește un preot pentru o cununie religioasă, în 2022

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 15 Iunie 2022 1024
După doi ani de pandemie, numărul tinerilor care vor să se căsătoarească a crescut foarte mult, așa că preoții abia fac față cererilor de a oficia cununii. Aceștia le recomandă viitorilor însurăței să își facă programare cu cel puțin trei luni înainte, potrivit Antena3.ro

Pentru că totul s-a scumpit în România, și preoții au ajustat tarifele, așa că taxa de cununie va fi ceva mai mare în acest an. Desigur, suma cerută depinde de mai mulți factori, precum mărimea bisericii sau zona geografică.
Dacă pentru o cununie religioasă desfășurată la o biserică mică, taxa de cununie începe de la 500 de lei, pentru o nuntă organizată într-o biserică mare, miri vor trebui să scoată din buzunare chiar și 2.500 de lei.
Alături de această taxă mai trebuie suportate și costurile pentru alte servicii, precum un cor sau mai mulți preoți. Aceste servicii costă în jur de 300 de lei, dar pot fi și mai mari, în funcție de biserică.

Înainte de a se cununa, mirii trebuie să se spovedească și împărtășească, iar când merg la preot trebuia să aibă asupra lor certificatul de căsătorie eliberat în urma cununiei civile. De asemenea, nașii trebuie să fie botezați și cununați ortodox.
În general, costurile de la biserică sunt acoperite de miri, însă în unele cazuri nașii se oferă să suporte aceste cheltuieli.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei