Ce nereguli a găsit Protecția Consumatorilor la băuturile răcoritoare și sucurile naturale din comerț

de Cuget Liber Miercuri, 29 August 2012 323
În perioada 23 iulie - 3 august, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune de control la nivel național privind conformitatea și modul de etichetare, prezentare și publicitate a băuturilor răcoritoare, a sucurilor și nectarurilor din fructe.
Din cei 608 operatori economici controlați (19 producători, 109 distribuitori, 429 magazine, 51 stații de benzină), 457, adică peste 75%, prezentau diferite deficiențe. În total, a fost verificată o cantitate de 5.345 mii litri de produse (227 mii litri sucuri, 219 mii litri nec-taruri și 4.899 mii litri băuturi răcoritoare). Aproape 8% din cantitatea controlată nu se încadra în prevederile legale în vigoare privind protecția consumatorilor.
Comisarii OPC au oprit definitiv și au retras de la comercializare 1.348 litri de băuturi răcoritoare, nectaruri și sucuri din fructe în valoare de aproximativ 3.300 lei care erau improprii consumului uman (produse depo-zitate necorespunzător sau cu data durabilității minimale depășită). Alți 369 mii litri de băuturi răcoritoare, în valoare de 259 mii lei, au fost oprite de la comercializare până la remedierea neconformităților constatate.
La finalul acțiunii, au fost aplicate 480 de sancțiuni contraven-ționale, din care 218 avertismente și 262 amenzi în valoare de 644.350 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.
Sfaturi pentru consumatori
Comisarii OPC ne recomandă să acordăm o atenție deosebită când cumpărăm sucuri, nectaruri din fructe și băuturi răcoritoare, a modului de prezentare a ambalajului, a etanșeității recipientelor. În cazul în care ambalajul este bombat, rezultă că a început procesul de fermentare. Trebuie să fim atenți la aspectul pro-duselor în ceea ce privește prezența suspensiilor care pot proveni de la nerespectarea temperaturilor de depozitare ori expunere.
În cazul sucurilor și nectarurilor din fructe, odată deschise, aces-tea trebuie consumate într-un timp relativ scurt și în condiții de refrigerare. ANPC ne mai sfătuiește să citim cu atenție eticheta și să cumpărăm numai acel produs care corespunde preferințelor noastre. Refuzați produsele care au data du-rabilității minimale modificată sau depășită, solicitați și păstrați bonul fiscal pentru a putea proba în cazul în care doriți să re-clamați calitatea ori siguranța unui produs.

Taguri

Comentează știrea

Vasile
28 august 2012
Ce titlu e asta?

Mai fratilor !! Voi sunteti prosti, sau ce?? Care e legatura dintre titlu si articol !!! :O:O

christian louboutin corneille
28 februarie 2014
christian louboutin corneille

christian louboutin asteroid replica Stiri Social : Ce nereguli a găsit Protecția Consumatorilor la băuturile răcoritoare și sucurile naturale din comerț | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin corneille http://franklyfit.benefituamerica.com/images/christian-louboutin-belle.asp

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei