Ce risc prezintă legumele și fructele românești pentru consumatori

de Vali PAPATANASIU Luni, 12 Septembrie 2016 312
Potrivit inspectorilor fitosanitari, toate fructele și legumele care nu sunt ecologice conțin o anumită cantitate de reziduuri de pesticide. Însă aceștia spun că, dacă nivelul acestor reziduuri nu depășește limita maximă admisă de lege, nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate. Totodată, autoritățile în domeniu afirmă că fructele și legumele românești, potrivit controalelor, conțin urme de pesticide în parametri normali. 

"Legumele și fructele produse în România sunt controlate, din punct de vedere al reziduurilor de pesticide, în concordanță cu prevederile europene. Inspectorii fitosanitari din cadrul oficiilor fitosanitare prelevă probe conform calendarului de prelevare și le transmit laboratoarelor pentru a fi analizate. Analizele chimice sunt realizate în concordanță cu siste-mul de asigurare al calității și meto-dele de analiză sunt validate. Pentru asigurarea calității analizelor, laboratoarele acreditate RENAR participă anual la teste de compe-tențe europene organizate de laboratoarele europene de refe-rință în domeniu", au declarat inspectorii fitosanitari. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei