Nu știm cum ești tu, dar pe noi ne-a toropit
deja primul val de căldură din această vară. Mai avem câteva săptămâni de „suportat”,
așa că vom face tot ce putem pentru a ne lupta cu căldura. Iar una din cele mai
bune abordări este să ne bucurăm de o băutură alcoolică răcoritoare.
Iată feluri de băuturi alcoolice ca să ne reîmprospătăm,
care ne vor ajuta să ne deconectăm de la ziua de lucru și să încheiem ziua cu
un pic de petrecere.
1.
Mojito
Ingrediente: rom alb, sifon (sau apă minerală), zahăr alb, mentă, lime și gheață
Preparare: Adaugă aproximativ două lingurițe de zahăr într-un pahar înalt, ușor
larg. Peste zahăr se adaugă o jumătate de lime care se stoarce și se zdrobește.
Adăugăm o porție de sifon, mai mult sau mai puțin dublă față de cantitatea de
rom pe care urmează să o punem. Apoi adăugăm menta, pe care o zdrobim, dar fără
a o toca, pur și simplu pentru a-i elibera aroma. Apoi adăugăm romul alb și, în
cele din urmă, gheața. Amestecăm, așezăm paiul corespunzător, decorăm cu o
crenguță de mentă și gata.
2. Apa
Valencia
Ingrediente:
suc proaspăt de portocale, gin, vodcă și cava sau
șampanie
Preparare:
Începem prin a umple 33% dintr-un vas cu suc proaspăt
de portocale, adăugând 16% gin și încă 16% vodcă. În cele din urmă adăugăm 33%
din cava sau șampanie, amestecăm ușor și transferăm la frigider unde lăsăm băutura
alcoolică să se răcească o oră înainte de servire.
3.
Sangria
Ingrediente: 1 l vin roșu, 2 piersici, 2 portocale, 1 lămâie, 2 banane, 1 măr, 60 g
zahăr, 1 băț de scorțișoară și 330 ml suc de portocale
Preparare: Începem prin dizolvarea zahărului în 75 ml de apă fierbinte pentru a
forma un sirop ce va facilita dizolvarea acestuia în vin. Într-un recipient
mare sau într-un castron mare, pune vinul și siropul și adaugă sucul de portocale,
amestecând pentru a se omogeniza bine. Curăță, toacă fructele și adaugă-le în
castron cu vinul. Adaugă sucul unei lămâi și bățul de scorțișoară. Lasam
bautura alcoolica să se
odihnească între două și trei ore pentru macerare. După acest timp turnăm
într-un vas și servim cu cuburi de gheață.
4.
Cocktail cu fructe cu cidru și tequilla
Ingrediente: 750 ml de cidru, 20 cl de tequilla, 10 cl de Cointreau, o lingură de
zahăr lichid din trestie, o cană de struguri negri, o jumătate de cană de
piersică în sirop și multă gheață
Preparare:
Spălăm strugurii și îi așezăm într-un castron. Adăugăm
piersica în bucăți, Cointreau și cidrul. Amestecăm și lăsăm să se odihnească
aproximativ 30 de minute în frigider. Adăugăm tequilla, zahărul lichid din
trestie și multă gheață. Se amestecă și se servește, de preferință cu mai multă
gheață.
5. Caipirinha
braziliană
Ingrediente: 20 cl de Cachaça, un lime, două linguri de zahăr și multă gheață
zdrobită
Preparare: Spălăm lime-ul și îl tăiem în două. Tăiem una dintre acele jumătăți în
bucăți mici pe care le așezăm într-un pahar „de modă veche” sau pahar scurt.
Adaugă zahărul și zdrobește-l pentru a elibera sucul și pentru a se amesteca cu
zahărul. Adaugă gheață zdrobită pentru a umple trei sferturi din pahar.
Terminăm cu cachaça și amestecăm cu un mixer. Servim băutura alcoolică imediat.
6. Ceai
cu gheață Long Island
Ingrediente: 1 parte de rom alb, 1 parte de tequila, 1 parte de gin, 1 parte de
Cointreau sau triplu sec, 1 parte de vodcă, 2 părți de lămâie și 5 părți de
cola
Preparare: Într-un pahar de amestecare sau pahar înalt, amestecă cele cinci lichioruri
albe, adaugă sucul de lămâie, cola și amestecă cu grijă. Se servește însoțit de
o felie de lămâie și puțină mentă.
7. Cocktail Pina colada
Ingrediente: 1 parte
de rom alb, 3 părți de suc de ananas, 1 parte de lapte de cocos și gheață
zdrobită
Preparare:
Într-un shaker cu gheață zdrobită așezăm toate
ingredientele, încercând să adăugăm laptele de cocos spre final. Unii oameni
folosesc lapte de cocos (mai lichid) și adaugă o parte lapte condensat. Cu
toate ingredientele în shaker, agită puțin pentru a omogeniza cocktailul și
servește într-un pahar înalt, decorând cu două paie negre și o bucată de
ananas, deși poți pune și o cireșă. Dacă vrei versiunea cremă, poți trece
băutura alcoolică prin blender.