Cod galben ANM. Se întorc ninsorile; în Dobrogea va ploua intens și vântul va sufla tare

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 17 Ianuarie 2013 210
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu câteva minute, cod galben de ninsori și viscol în 19 județe din zona de centru a țării și Moldova. Avertizarea intră în vigoare mâine dimineață, la ora 6,00, și este valabilă până mâine seară, la ora 18,00. 
Astfel, pe parcursul zilei de vineri, 18 ianuarie, va ninge în județele Suceava, Neamț, Botoșani, Bacău, iar în județele Iași, Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte, favorizând depuneri de polei. În cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, în special pe creste, viscolind și spulberând zăpada.

În Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări locale, temporare, cu viteze mai mari în sud și sud-est, unde rafalele vor depăși 50 de km pe metru pătrat.

Tot de mâine, între în vigoare o avertizare cod galben și pentru vestul țării. Potrivit meteorologilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă va ninge în Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Olteniei și al Munteniei. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu peste 90 de km pe oră, și va avea intensificări temporare, și cu viteze de 55 – 60 de km pe oră îndeosebi în Moldova, Crișana și Banat – viscolind și spulberând zăpada.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei