Cod portocaliu de caniculă/ Prefectul a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 21 Iunie 2012 235
Prefectul Bogdan Iulian Huțucă a convocat astăzi, la ora 16,30, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ca urmare a atenționării meteorologice cod portocaliu emisă pentru zilele de vineri, 22 iunie 2012, și sâmbătă, 23 iunie 2012, emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

În cadrul întâlnirii prefectul a dispus măsuri și termene instituțiilor reprezentate în comitet. Astfel, pentru Direcția de Sănătate Publică s-a cerut monitorizarea calității surselor de aprovizionare cu apă potabilă a populației și a condițiilor de igienă la nivel comunitar precum și asigurarea serviciilor de asistență medicală - Serviciul de Ambulanță și serviciile de urgență ale spitalelor. Prefectul a cerut acordarea unei atenții deosebite asistenței medicale de urgență, asigurarea unor cantități suficiente de medicamente și materiale sanitare, creșterea nivelului de operativitate în rezolvarea solicitărilor, precum și prin controlul respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea sistemului național de asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat, intensificarea controalelor igienico-sanitare în scopul verificării calității produselor alimentare și a modului de păstrare a acestora, precum și informarea angajatorilor privind asigurarea apei, echipamentului corespunzător și condițiilor speciale pentru angajați. 

Pentru Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța s-a dispus interzicerea ținerii animalelor pe pășune, fără asigurarea unor condiții minime de adăpostire (umbrare) și adăpare. Iar reprezentanții RAJA trebuie să ia măsurile ce se impun pentru prevenirea și limitarea efectelor secetei prelungite și a temperaturilor excesive asupra populației. Direcția Silvică Constanța, la rândul ei, trebuie să ia măsuri pentru prevenirea incendiilor de pădure, cum ar fi interzicerea focului deschis și a fumatului în pădure, interzicerea arderii resturilor vegetale și a miriștilor limitrofe fondului forestier, cultivarea și întreținerea liniilor somiere, astfel încât să constituie benzi de prevenire a extinderii eventualelor incendii).

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei