Colectarea separată a deșeurilor, lecție „predată” agenților economici din județul Constanța

de Petruta RIDICHE Marţi, 24 Octombrie 2023 356
Garda de Mediu Constanța, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a organizat, luni, un seminar de informare cu tema „Colectarea separată a deșeurilor, o provocare pentru fiecare dintre noi!”.
Evenimentul a avut loc la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Subiectele discutate au intrat în miezul problematicii actuale a temei seminarului: care sunt responsabilitățile tuturor agenților economici în domeniul gestionării deșeurilor; informații teoretice și măsuri concrete privind implementarea legislației în vigoare privind gestionarea deșeurilor; modalitatea prin care e indicat să fie făcută implementarea unui sistem eficient privind colectarea selectivă a deșeurilor; ce sancțiuni sunt prevăzute de ordonanța de urgență 92/2021, privind regimul deșeurilor.
În calitate de organizator dar și de amfitrion, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Ruxandra Serescu, a deschis seria luărilor de cuvânt, lista continuând cu voci competente ale instituțiilor autorizate să se pronunțe pe tema problematicii colectării separate a deșeurilor, în conformitate cu directivele Uniunii Europene. Concret, au luat cuvântul comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Popescu Steluța, managerul sistemului de mediu al Polaris M Holding, Dan Buciuman, reprezentanți ai Primăriei Constanța, ai Direcției Servicii Publice și ai Serviciul de Salubritate.
Reprezentanții agenților economici, prezenți la seminar, au folosit din plin oportunitatea de a pune întrebări acolo unde nu au înțeles cele expuse și de a cere edificări pentru situațiile concrete de colectare a deșeurilor, întâlnite în activitatea cotidiană.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei