Constanța, printre orașele cu cele mai multe programe de internship

de Petruta RIDICHE Vineri, 21 Iulie 2023 697
Municipiul Constanța se află printre orașele care au cele mai multe programe de internship la momentul actual. Doar în luna mai, numărul candidaților activi la nivel național, din segmentul 18-24 de ani, a depășit cifra de 15.000 în acest context, peste nivelul înregistrat în aprilie.
Domeniile în care au fost lansate cele mai multe oportunități de carieră prin intermediul internship-urilor în ultimul timp, la nivelul orașului Constanța, sunt auto, inginerie, contabilitate/financiar și IT.
Odată cu terminarea anului universitar, absolvenții încep să își caute un job. Mulți dintre ei sunt la primul demers de acest fel. În același timp, firmele vor să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera. Trebuie menționat și faptul că rata de ocupare pe segmentul 18-24 de ani a fost cea mai mică în comparație cu alte segmente de vârstă - 19,7% în 2022, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.
Astfel, firmele din țară au deschis peste 1.600 de programe de internship, cu aproximativ 4.000 de locuri disponibile. În același timp, numărul aplicărilor efectuate de tineri în luna mai, atât pentru programe de internship, trainee sau joburi entry-level, este așteptat să depășească 22% din totalul candidaților activi, arată bestjobs.
„În mod tradițional, rata de ocupare în rândul tinerilor de 19-24 de ani este cea mai mică, din rândul celorlalte segmente de vârste, iar asta e valabil în aproape toate statele membre UE. Tocmai de aceea, multe corporații derulează programe speciale de atragere a lor, cu scopul de a-și crea echipe de angajați loiali și creativi, dornici să învețe și să evolueze din punct de vedere profesional. Lunile mai și iunie înseamnă, pentru mulți dintre studenți și absolvenți, primii pași într-o carieră profesională de durată, și, spre norocul lor, au o ofertă variată de unde pot alege, în funcție de pregătirea și nivelul lor”, a spus Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.
Tot în contextul internship-urilor, Compania Naţională Poşta Română a lansat primul program de internship plătit destinat studenţilor şi absolvenţilor care fac primul pas în cariera profesională. Cei interesaţi să înveţe, dar şi să contribuie la inovarea serviciilor oferite milioanelor de clienţi se pot înscrie, la momentul acesta, în programul care ţinteşte pregătirea următoarei generaţii de lideri în industria serviciilor poştale şi de logistică.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei