Controale în cluburile de pe litoral. Pompierii au dat sute de sancțiuni

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 30 Iulie 2019 141
Zeci de hoteluri și restaurante au fost verificate de pompieri, în cursul săptămânii trecute. Au fost depistate sute de nereguli și au fost aplicate 376 de sancțiuni.

Astfel, în perioada 22 - 28 iulie, în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 71 de obiective de turism și alimentație publică, din care 44 de unități de turism, 18 restaurante și cluburi, precum și în alte nouă obiective. 
"În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 380deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 376 sancțiuni, respectiv 307 avertismente și 69 amenzi contravenționale în valoare totală de 106.500 lei", explică Anamaria Stoica, purtătorul de cuvând al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Cele mai multe probleme au fost depistate la întocmirea planului de intervenție, la unele unități de turism, unde acesta lipsea cu desăvârșire, neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor, nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguranță pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice. De asemenea, au fost identificate situații în care lipseau documentele de verificare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice sau, și mai grav, instalația electrică prezenta defecțiuni ori improvizații.

"Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost executate exerciții de evacuare", mai susțin reprezentanții ISU Dobrogea. 
Astfel de activități specifice în vederea verificării unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective vor avea loc și în perioada următoare.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei