Cum se modifică taxa pentru liniște și pentru spații verzi

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 30 Mai 2013 142
În urma aprobării Hotărârii nr. 82/2013 privind modificarea și completarea HCL nr. 330/ 2012 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2013, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța anunță modificări privind taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice și taxa pentru spații verzi.
Astfel, taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice s-a modificat prin schimbarea mo-dului de calcul și prin completarea categoriei de contribuabili. 
În stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, taxa este în cuantum de 0,3 lei pe metru pătrat sau fracție de metru pătrat din suprafața utilă deținută și este datorată de către toți operatorii economici, indiferent de activitatea desfășurată, inclusiv de cei care dețin unități de cazare. Declarația de impunere se depune până la data de 1 iulie 2013, dată la care devine scadentă și obligația de plată. 
În municipiul Constanța a fost adăugată categoria de contribuabili care dețin spații de cazare și anume hoteluri, moteluri, hanuri turistice etc. Declarația de impunere, la care se vor anexa documente justificative, se depune până la data de 1 iulie 2013, iar obligația de plată devine scadentă la data de 30 septembrie 2013. 
Taxa pentru irigații spații verzi s-a modificat prin redenumirea sa în "taxa pentru spații verzi", precum și prin completarea categoriei de contribuabili. Taxa se încasează de la toți contribuabilii care desfășoară activități economice, inclusiv cei care dețin spații de locuit în Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță. 
Atât în cazul spațiilor de locuit, cât și în cazul spațiilor destinate activităților economice, declarația de impunere se va depune la dobândirea spațiului, respectiv până la data de 1 iulie 2013, dată la care devine scadentă și obligația de plată. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei