Cursuri gratuite pentru bone, în Constanța

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 02 Decembrie 2014 185
28 de constănțence au absolvit, luna trecută, cursul de îngrijitoare copil, organizat de filiala Constanța a Crucii Roșii. Acestea vor putea să se angajeze ca bone sau îngrijitoare în centrele de plasament.
"Prin participarea la acest program de formare profesională continuă a angajaților necalificați și sau cu un nivel scăzut de calificare, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, pentru domeniul medico-social în care lucrează, au fost vizate, în general următoarele beneficii: îmbunătățirea nivelului de calificare a forței de muncă, dezvoltarea competențelor profesionale, creșterea oportunităților de accesare a altor grupuri și de avansare în cadrul pieței muncii, asigurarea stabilității postului, precum și creșterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conținuturi și metode adecvate specificului grupului țintă și priorităților actuale în domeniul medico-social", precizează Carmen Lungu, președintele Crucii Roșii Constanța.
Cursul s-a desfășurat în perioada 11 august - 17 noiembrie 2014, în cadrul proiectului strategie "Pro-Sănătate - Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă", finanțat din fonduri europene. În mod specific, meseria de îngrijitoare de copii se încadrează în Grupa Majoră 5 (Lucrători în domeniul serviciilor) și se referă la personalul de îngrijire a copiilor care asigură îngrijire și supraveghere pentru copii în locuințe rezidențiale și în centre de îngrijire de zi înainte de școală, după școală și în timpul vacanțelor.
"Pregătirea pentru meseria de îngrijitoare de copii este o activitate de durată (480 de ore), iar, ca urmare a absolvirii cursurilor de calificare, absolvenții dispun de cunoștințele necesare privind îngrijirea și supravegherea copiilor, dar și de abilități tehnice de comunicare și abordare a situațiilor delicate în raport cu copiii", a mai spus Carmen Lungu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei