Dezbatere publică pentru majorarea cuantumului ajutoarelor sociale

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 15 Mai 2013 76
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a publicat pe site-ul său proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și a Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată. 
Proiectul legislativ propune modificarea celor două acte normative pentru a mări cuantumul ajutoarelor, cu scopul de a acoperi cheltuielile suplimentare apărute în urma creșterilor de prețuri la energie electrică și gaze naturale.
Astfel, începând din luna iulie 2013, va fi majorat nivelul venitului minim garantat cu 8,5 la sută, iar în luna ianuarie 2014 se vor mai adăuga 4,5 procente. De asemenea, va crește limita de venituri până la care se acordă alocația pentru susținerea familiei de la 370 lei pe membru de familie la 530 lei pe membru de familie, cu menținerea a două intervale de venituri de la 0 la 200 lei de persoană și de la 201 lei la 530 lei pe persoană, și a cuantumului alocației cu 30 la sută, începând cu drepturile aferente lunii iulie 2013.
Pentru persoanele sau familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv lunii decembrie 2013, au fost prevăzute măsuri tranzitorii constând în acordarea diferenței de sume dintre nivelul stabilit anterior și noul nivel al venitului minim garantat. 
Taguri

Comentează știrea

MARI
15 mai 2013
IN ATENTIA DRAGILOR NOSTRI GUVERNANTI IN CARE MI-AM PIERDUT INCREDEREA TOTAL

DOMNILOR DE CE SA MARITI AJUTOARELE SOCIALE ASA INCURAJATI TRANDAVENIA MAI BINE AVETI GRIJA DE CEI CARE AU MUNCIT TOATA VIATA CA SUNT NEDREPTATITI AVETI GRIJA DE PERSOANELE CU ADEVARAT BONLAVE IAR LA CEI CARE SANT BUNI DE MUNCA ASIGURATILE LOCURI DE MUNCA EU UNA M-AM SATURAT SA VAD CUM TRANTORII SOCIETATII O DUC MAI BINE DECAT NOI PROSTII CARE MUNCIM SI PLATIM TAXE SI IMPOZITE DE CE SUNT EU OBLIGATA SA INTRETIN TRANTORI VA INTREB? FACETI CEVA CU ADEVARAT BUN NU MAI INCURAJATI LENEA SI PROSTIA CA ASTA SA FACUT DE 23 DE ANI

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei