Echipa ISU de salvare urbană, acreditată de ONU

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 31 Mai 2014 86
Echipa românească de căutare-salvare urbană de nivel mediu a fost acreditată pentru intervenții sub egida ONU în țările afectate de dezastre și calamități.
Ultima etapă a procesului de certificare INSARAG a echipei românești a avut loc saptamana aceasta. Echipa formată din 48 de salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență și alte unități subordonate IGSU a fost în măsură să gestioneze consecințele unui cutremur major, parcurgând toate etapele — alertare, activare celulă de criză, pregătirea forțelor, a materialelor și documentelor, controlul medical, deplasarea și nu în ultimul rând intervenția propriu-zisă. Aceasta a constat în salvarea victimelor afectate de seism și s-a axat în principal pe crearea de breșe în elementele constructive din beton sau cărămidă în plan orizontal sau vertical, sprijinirea elementelor constructive ce amenințau cu prăbușirea, respectiv ridicarea și mutarea elementelor de construcție care încarcerau victimele.
Intervențiile s-au desfășurat în mod continuu, salvatorii lucrând 36 de ore pentru gestionarea situațiilor generate.
Activitățile au fost atent urmărite pe toată durata desfășurării acestora atât de echipa de clasificatori formată din zece experți în domeniu, membri ai echipelor acreditate INSARAG (Australia, Belgia, Suedia, Finlanda, Elveția, Marea Britanie, Ungaria și Rusia) care au deja experiență în asistența internațională, cât și de echipe de observatori care intenționează să urmeze acest program.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei