Familiile formate din persoane de același sex, în atenția Guvernului

de Madalina PETRESCU Joi, 28 Septembrie 2023 269
Purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciolacu, Mihai Constantin, a declarat joi că subiectul privind recunoașterea de către statul român a familiilor formate din persoane de același sex este „în atenția Guvernului”.

„Guvernul României și fiecare minister în parte au luat notă de decizia CEDO și actualizarea de la Ministerul Afacerilor Externe este că statul are în mod legal termen de 6 luni pentru a transmite Comitetului de Miniștri un plan de acțiune cu privire la măsurile pe care le are în vedere pentru executarea acestei decizii sau, într-un scenariu mai accelerat, să transmitem Comitetului de Miniștri chiar un bilanț al acțiunilor care s-au întreprins în aceste 6 luni de zile. Așadar, este un subiect în atenția Guvernului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

România este obligată să recunoască familiile formate din persoane de același sex, după ce CEDO a respins o contestație depusă de Guvern, a anunțat ACCEPT marți, prin intermediul unui comunicat de presă.

Obligația României de a proteja și recunoaște familiile formate din persoane de același sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestația depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu și Ciobotaru și alte 20 de familii împotriva României, susține ACCEPT, notează stiripesurse.ro

Astfel, mai spune ACCEPT, decizia CEDO pronunțată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligația Guvernului și Parlamentul României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecția și recunoașterea legală a tuturor familiilor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei