Focar de toxiinfecţie alimentară! 23 de copii din Constanţa, internaţi cu stare generală alterată şi vărsături

de Alina DRACOPOL Miercuri, 26 Iulie 2023 1996
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a început controale şi o anchetă epidemiologică după ce 23 de copii din Constanţa cazaţi la o pensiune din Avrig au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară - stare generală alterată şi vărsături, potrivit news.ro. Unul dintre copii a fost externat la solicitarea părinţilor, ceilalţi fiind încă în spital.
Reprezentanţii DSP au prelevat probe de alimente şi de la personalul pensiunii, dar şi de la o altă unitate, de unde copiii au mâncat prăjituri.
”Am fost informaţi prin serviciul 112 că în seara zilei de 25.07.2023 s-a declanşat un posibil focar de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Avrig, unde era cazat un grup de copii din Constanţa. Imediat ce am fost informaţi s-a format o echipă, compusă din reprezentanţi ai serviciului de Epidemiologie şi Inspecţie Sanitară, care, la ora 21,00 s-a deplasat la unitatea în cauză, în vederea efectuării controalelor de sanitaţie şi anchetei epidemiologice. Copiii au început să se simtă rău cu puţin timp înainte de cină, cei 23 de copii prezentând stare generală alterată şi vărsături alimentare”, a transmis, miercuri, DSP Sibiu. Citeşte mai departe...



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei