Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea călătorilor abandonați de Blue Air

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 07 Septembrie 2022 180
Ca urmare a situației generate de suspendarea zborurilor de către compania aeriană Blue Air, toate autoritățile, toate ministerele au fost mobilizate pentru a gestiona efectele generate de această decizie, care i-a afecta pe călătorii care așteptau în aeroporturile din țară, dar mai ales în afara granițelor. În aceste condiții, prioritară a fost sprijinirea cetățenilor români care, aflați în afara țării, aveau nevoie de ajutor pentru a se putea repatria.
Drept urmare, premierul Nicolae Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a decis să acorde sprijin cetățenilor români aflați în afara țării și afectați de decizia companiei Blue Air.
În cadrul ședinței de guvern de astăzi, 7 septembrie 2022, primul ministru a dispus ca toate autoritățile și ministerele competente să efectueze demersurile și să ia toate măsurile legale pentru a recupera sumele datorate de această companie a statului român.
 
S-a decis ca Ministerului Transporturilor, printr-o suplimentare de buget, să realizeze, prin TAROM, activitățile de aducere în țară a românilor care sunt afectați de suspendarea zborurilor de către Blueair, cheltuielile urmând a fi recuperate.
La nivelul Ministerului Afacerilor Externe există un cell-center cu un număr de telefon unic, pus la dispoziția românilor aflați în afara țării, pentru a-și semnala nevoie de sprijin. Până în prezent, peste 2.000 dintre ei care au cerut un astfel de sprijin.
Ca atare, Guvernul României a aprobat astăzi hotărârea prin care a alocat suma de cinci milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția guvernului, așa cum este prevăzut în bugetul de stat în anul 2022, pentru a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru a suporta costurile de repatriere pentru cetățenii români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei